Intrebari despre epilarea cu laser

INTREBARI si RASPUNSURI despre EPILARE

 

LA CE FEL DE REZULTATE SA NE ASTEPTAM ?

Tehnologia laser s-a dovedit a fi buna pentru obtinerea unei reduceri permanente a reaparitiei firelor de par dupa fiecare tratament.
Numarul de sedinte necesare depinde de mai multi factori care sunt direct influentati de tipul firului de par si a tipului de piele si de nivelul hormonal individual.
La fiecare consultatie se va stabili un program de tratament individualizat in care se vor estima numarul de sedinte ce sunt necesare si ritmul efectuarii acestora.

 

CE FACEM INAINTE DE PRIMA SEDINTA DE EPILARE ?

Inainte de tratament cu cel putin o saptamina nu se face nici o procedura de epilare cu ceara, crema depilatoare, electroliza sau alta metoda care actioneaza mai mult sau mai putin la nivelul radacini si a tegumentului din zona de tratat.
Firul de par este lasat sa apara din piele pentru a putea fi facuta o evaluare cit mai corecta a tratamentului ce trebuie efectuat.

 

CUM ACTIONEAZA LASER UL SAU IPL IN TRATAMENTUL DE EPILARE ?

Lumina produsa de Laser este selectiv absorbita de radacina firului de par in zona unde se lucreaza. Lumina absorbita va incalzi firul de par rezultind o distrugere a potentialului de crestere a folicului pilos. Rezultatul este inlaturarea cu succes a parului, fara a produce leziuni ale tesutului din jur.

 

CATE SEDINTE TREBUE FACUTE PENTRU A INCHEIA TRATAMENTUL ?

Un tratament corect se face la interval de 4-6-8 saptamini timp de mai multe sedinte 8 sau 10 sedinte. Daca sedinta de tratament a fost corect efectuata atunci firele distruse vor cadea in decursul a 10 zile, acestea vor iesi din piele si vor cadea, iar in locul acestora vor creste alte fire mai tinere si mai subtiri. Firul de par trebuie sa treaca prin cele 3 faze de dezvoltare ca sa poata fi in intregime distrus si apoi sa nu mai creasca.

 

CE SE INTAMPLA IN TIMPUL TRATAMENTULUI DE EPILARE ?

Se incepe cu fotografierea zonei care se va epila. Apoi se vor taia firele de par cit mai scurt, la nivelul pielii. Veti fi rugat sa purtati o pereche de ochelari cu sticla filtru, de protectie, special destinati acestui tratament, pentru ochi. Apoi se va raci zona ce urmeaza a fi epilata cu un aparat.
Piesa de mina prin care se emite lumina laser se va aplica pe toata zona ce urmeaza a fi epilata. Parul care ramine in zona de tratat va cadea in primele 1-2 saptamini ce urmeaza.

 
CE SE SIMPTE IN TIMPUL TRATAMENTULUI ?

Fiecare emisie de lumina laser va fi simtita ca o senzatie fina de intepatura sau piscatura. Nu este necesara anestezie locala deoarece se va folosi un dispozitiv special pentru racirea zonei unde se face epilarea.

 

.

ACEASTA ESTE O METODA EFICIENTA ?

Da, este o metoda sigura si eficienta pentru tratarea parului nedorit indiferent de tipul de piele, chiar si daca aceasta are o tenta inchisa la culoare

 

.
POT APAREA EFECTE SECUNDARE ?

Nu sunt efecte secundare permanente deoarece: Laser NdYAG interactioneaza doar cu colorantul din firul de par.
Poate sa apara o usoara inrosire a tegumentului in zona unde s-a efectuat tratamentul, care ulterior va disparea in 2-3 ore.
De asemenea pot aparea puncte mai inchise sau mai deschide la culoare dar care dispar in urmatoarele saptamini.
Se va limita expunerea imediata la lumina soarelui, sau se va indica in functie de situatie o crema cu factor de protectie UV adecvat.

.
ESTE EPILAREA CU LASER , IPL POTRIVITA PENTRU DUMNEAVOASTRA ?

Este o metoda avansata de fotoepilare, sigura si verificata pentru toate tipurile de piele de la alb la cel inchis, bronzat.
Unele persoane sunt candidati mai buni la tratament decit altele.

 

Persoanele care nu reprezinta candidatul ideal la tratament sunt cele care au par roscat, blond gri, cele care sunt in tratament cu isotretinoid, cele predispuse la cicatrici cheloide, cele care sunt in tratament cu medicatie ce deprima sistemul imunitar, cele cu predispozitie la herpes in zona tratata, dar si femeile cu polichisturi ovariene, tulburari hormonale.

Pentru a putea estima cit mai corect tratamentul si rezultatele o sa va intrebam despre un istoric medical al afectiunilor de piele suferite pina acum.

 

CE FACEM INAINTE DE PRIMA SEDINTA DE EPILARE ? SAU CE NU TREBUIE SA FACEM !

Inainte de tratament cu cel putin o saptamina nu se face nici o procedura de epilare cu ceara, crema depilatoare, electroliza sau alta metoda care actioneaza mai mult sau mai putin la nivelul radacini si a tegumentului din zona de tratat.
Firul de par este lasat sa apara din piele pentru a putea fi facuta o evaluare cit mai corecta a tratamentului ce trebuie efectuat.

 

diag_fasi_eng_pt_site

 

 

ROMANIA, TARGU MURES  Tel: 0040 740 222800,  info@terapielaser.ro,    www.terapielaser.ro  ©      2016